De automotive industrie verandert in een hoog tempo. Het repareren van auto’s is tegenwoordig een high-tech bezigheid geworden die veel van monteurs vraagt. Daarbij zijn een computer en tablet al lang niet meer weg te denken in de moderne werkplaats. Moderne voertuigen vereisen technologisch geavanceerde oplossingen om onderhoudsdiensten uit te voeren.

In deze snel veranderende omgeving, hebben garagehouders moeite om hun dagelijkse operationele activiteiten te stroomlijnen. Daarom gaan ze op zoek naar slimme garagesoftware die hun dagelijkse taken organiseert, de efficiency van medewerkers verhoogt en de klantervaring binnen de garage verbetert.

Hoe kan garagesoftware jou daarbij helpen?

Eén van de prioriteiten van een garagebedrijf, is het verhogen van de productiviteit van de medewerkers. Door gebruik te maken van garagesoftware met slimme koppelingen en functies, wordt het mogelijk om de dagelijkse taken te stroomlijnen en zo min mogelijk tijd kwijt te raken aan bijkomstigheden.

In het traditionele garagebedrijf werd handmatig een werkorder gemaakt, waarbij de monteur of receptionist de werkopdracht opschrijft en vervolgens handmatig een lijst met te controleren en eventueel te vervangen onderdelen toevoegt.

Door gebruik te maken van slimme garagesoftware, kan dit geautomatiseerd worden. De standaard servicebeurten kunnen met 1 druk op de knop worden toegevoegd op de werkbon. Veel voorkomende werkzaamheden, kunnen door een vooraf gedefinieerde receptuur worden toegevoegd. Vanuit de digitale werkbon kunnen de onderdelen vervolgens rechtstreeks bij de leverancier besteld worden. Optimale efficiency dus!

Tijdbesparing

In een drukke werkplaats hebben monteurs en servicemedewerkers de hele dag van alles te doen. Klantvragen per telefoon beantwoorden, de wachtende klant aan de balie te woord staan, contact met onderdelenleveranciers om dat ene onderdeel te bestellen. Allemaal heel belangrijk, maar ook heel tijdrovend.

Door een online planning te koppelen aan je garagesoftware, kan de klant eenvoudig zelf een afspraak plannen bij de werkplaats. Onderdelen kunnen via een koppeling worden besteld, APK-reminders kunnen geautomatiseerd worden verstuurd. Je klant herinneren aan de werkplaatsafspraak? Ook dat kan volledig geautomatiseerd. En als je garagesoftware in de cloud draait, hoef je hiervoor niet eens fysiek aanwezig te zijn in het bedrijf.

Gecontroleerde toegang

Als werkplaatsmanager of bedrijfseigenaar wilt u ervoor zorgen dat aan elke medewerker voldoende rechten in de garagesoftware  wordt toegekend. De mogelijkheid hebben om de toegang tot een specifieke functie van de software te regelen, is een voordeel, aangezien de werknemer alleen functies kan zien en uitvoeren die specifiek zijn voor zijn rol. Ook met het oog op dataveiligheid is dit natuurlijk heel belangrijk. Bij een professioneel garagesoftwarepakket is het toekennen van rechten een vanzelfsprekendheid. Als je net gaat beginnen met garagesoftware voor je bedrijf, is bij de implementatie hiervan het toekennen van de juiste rechten dan ook een zeer belangrijk aandachtspunt.

Trek bekwame technici aan

In een krappe arbeidsmarkt, waar het vinden van gekwalificeerd personeel voor iedereen een uitdaging is, wil je er natuurlijk voor zorgen dat je de goede medewerkers vasthoudt en gekwalificeerde nieuwkomers enthousiast maakt voor je bedrijf. Voor mensen die nu de arbeidsmarkt betreden, is automatisering vanzelfsprekend. Het is hun wereld. Zij verwachten dan ook heel wat van hun werkplek op dat gebied. Een slimme bedrijfseigenaar die  investeert in de nieuwste software voor het beheer van werkplaatsen in de auto-industrie, onderscheidt zich van de massa en maakt het werk voor zijn medewerkers en zichzelf eenvoudiger.

Bied een betere klantenservice

De autoreparatieservice-industrie gelooft in klantgerichte handel. Ongeveer 70 tot 75 procent van de klanten van een garagebedrijf  zijn terugkerende bezoekers, dus het is absoluut noodzakelijk dat u het hele jaar door goed met hen communiceert.

Goede garagesoftware biedt functies die zijn gericht op klantcommunicatie, -tevredenheid en het verbeteren van de klantloyaliteit door verschillende communicatie- / marketingkanalen te gebruiken, zoals e-mails, sms-berichten om klanten te herinneren aan aanstaande diensten, reparatieopdrachten op te volgen en campagnes. Daarbij kun je natuurlijk ook denken aan koppelingen met organisaties die gespecialiseerd zijn in het meten van klanttevredenheid, apps voor de automotive sector et cetera. Zo wordt jouw garagesoftware het hart van je bedrijf en blijf je in control.

Bied persoonlijke service

Een persoonlijk tintje aan uw communicatie met uw klanten, zorg je voor meer verbinding met je klant.  Met een digitale klantenlijst kun je gepersonaliseerde berichten verzenden voor zaken als hun speciale dag of het formeler houden door je  bericht aan te passen voor serviceherinneringen, en speciale aanbiedingen op basis van hun uitgaven of koopgedrag. Zonder een digitaal cloud-gebaseerd garagesoftware platform  wordt dit erg moeilijk en tijdrovend.

Welke software gebruiken monteurs?

Sommige garagehouders gebruiken talloze softwaremodules afzonderlijk voor hun dagelijkse activiteiten. Denk aan een apart systeem voor facturen, reparatieopdrachten, klantenbeheer, het boeken van afspraken, tijdregistratie van technici, voorraadbeheer, verkoop en nog veel meer.

Het gebruik van verschillende platformen voor je bedrijfsvoering, is natuurlijk inefficiënt en vergroot de kans op fouten. Een veel betere oplossing is natuurlijk een platform dat toegespitst is op jouw bedrijf.